vineri, 26 februarie 2010

Frau,Femeie,Femme.Fals.


Nu stiu cate stiti voi despre mine,dar un lucru cred ca il stiti cu totii si daca totusi nu il stiti,duceti-va dracului-azi n-am chef sa va explic.
In fine,ador tocurile.
Nu.De fapt,ador tocurile,ador fardul,senzatia aia de iti crapa fata pe sub fondul de ten,ador mirosul de plastic,ador sinteticul,ador tot ce e fals,ador sa stralucesc si tot ce straluceste si in toate aceste adoratii sper ca stiti cat ador eu sa fiu femeie.
Femeia....femeia nu e fiinta.Femeia e poezie,portret,simfonie si moarte.Femeia e tot.De la femeie incepe si tot in femeie se termina.Ce?Tot.
Femeia nu este asa,doar ca stare a verbului a fi,o simpla conjugare.Femeia e poveste,nartor ce priveste "din darat" si "odata cu".E personajul,esti personajul ei si as plati milioane doar ca iti vad expresia cand iti explic cu furie ca punctului ei culminant nu se afla intre picioare.
Femeia e dragoste,domenil de definitie al sentimenului in sine,al tuturor sentimentelor,e sine-le sentimentelor,exemplu si contraexemplu in acelasi timp.
Femeia e durere,femeia e urlet si disperare,fie de dor,fie de drag,fie de la epilat.
Femeia e si ea constipata din cand in cand.
Femeia nu vrea sa te asculte.De fapt,chiar nu da doi bani pe tine.Femeii ii place sa fie ascultata dar nu sa vorbeasca.Da.Unora chiar nu le place sa vorbeasca.
Pentru ca ea spune fara sa zica.Ea spune cu mainile,cu genele,cu mersul ei de camila sau de gazela,cu ras de vrajitoare sau nimfa,cu machiaj de curva sau cu cearcane de proasta.
Femeia spune mereu,din tot ce e si isi da mereu cu parerea,din tot ce nu e.Femeia nu e decat o pacatoasa,cu mult inferioara tie.

Dar eu ador sa fiu femeie.
Pentru ca femeia nu e niciodata cu adevarat femeie.Femeia se trage din fetita,eternitatea incepe in tocurile mamei,cand te rujezi si ii strici hainele scumpe.Femeia e o eterna copila in niste haine mult prea mari pentru umerii ei de fetita.Timpul nu ii da decat oase ca sa sustina o haina asa de mare,o haina de mama,dar putere....niciodata.Femeia nu gateste,femeia se joaca cu legumele colorate.Femeia nu tipa,se preface ca repeta un discurs.
Femeia nu sufera,ea doar s-a lovit la deget.
Femeia...
Hai,ce dracului faci,citesti aberatiile astea acum?Ce rudele moarte ale mamei tale,faci?
Pleaca.Ia-ti iubita de mana,nu,mai bine de gura,nu mai bine de cap,nu de fapt...lasa ca stii tu de unde.
Ia-ti-o si curata-o de tot ce are pe fata,spal-o bine si iubeste din ea copilul.
Caci...femeia....
Nu-i niciodata femeie.

4 comentarii:

Mihai Adam spunea...

Imagine: protest. Actiune: arderea sutienului. Concluzie: foloseste corsetul! Nice one (textul tau)! Scrie mai des femeie!

Anonim spunea...

eu te iubesc!

Etre spunea...

anonim,mi-ar prinde bine sa stiu cine ma iubeste,uneori...mai e nevoie si de iubire...

Joker spunea...

CONTRAST
Mai daca asa e femeia, cu siguranta nu a nascut baietelul, copilandrul care sa ajunga Barbat.Pentru ea. Concluzie? Ii place sa se chinuie. N-ar fi asta o problema pana la urma, cat ca n are cine s-o mai dezvete

Vae Soli

"Pe urma nu va mai fi timp....Va fi si pentru mine lumea un fenomen intamplator..."