miercuri, 23 aprilie 2008

Lamaie verde.Mosc.Putere.


Inocenta sau timiditate.Eleganta retinuta sau pur si simplu stangacie.
Inainte sa percepi o perosana pentru ce este ea insusi,pentru substanta ei sau pentru o anumita idee pe care e exprima,ii percepi gesturile,limbajul corpului,felul in care priveste si daca se lasa privit.
Sunt foarte rari cei care,isi dau seama la timp ca persoanele nu sunt decat niste ecouri ale unori idei,niste tablouri inca in stadiul de schita ale unor experiente.Placute sau mai putin placute.
Asteptarea e o chestie nasoala.Pentru foarte multi dintre noi este cel mai enervant si agasant proces.Un lucru de care ne izbim de fiecare data,la dentist,la policlinica,la banca,la posta,la magazin...asteptare sub forma de cozi.Cozi de oameni.Cozi de destine si ticuri personalizate.
"E un lucru trist sa fii bun la asteptat.."isi amintea ca citise asta candva intr-o carte.Si era intru totul de acord.Insa acum ea nu se lupta numai cu asteptarea in sine.
Se lupta cu o forma mult mai dureroasa si acuta a ei.O asteptare a nimicului.
Atunci cand nu astepti nimic,aspriri de fapt catre tot.Atunci cand de fapt nu ai pentru ce sau pentru cine sa astepti cauti vinovati,cobai carora sa le arunci in spate asteptarea ta bolnava...
Si de fapt...nu astepti nimic.Nici ea nu astepata nimic.
E intr-o gara,printre oameni care asteapta rude,trenuri,programe si iar rude si iar trenuri...
E intr-o gara -ea.Ea care nu astepta nimic.
Priveste tacut asteptarea celoralti.
"E ciudat"....isi spune zambind...cand nu mai ai credinta,speranta si nici macar candoare...ai timp.Ai timp sa le observi gesturile dragutze oamenilor de langa tine..
Atunci cand nu iubesti,vezi ce frumos iubesc ceilalti.
Atunci cand nu stangi nimic in mana,vezi ca frumos trag altii cu dintii de ce le-a mai ramas.
Atunci cand ai incetat de mult sa fii copil,vezi ce frumosi sunt toti copii mici.Le vezi frica,puritatea,naivitatea,lumina cu care pasesc incet spre lume..si iti amintesti ca ai fsot si tu odata copil.
Atunci cand esti pur si simplu..obosit,obosit si nimic mai mult,vezi cata jovialitate au cei din jurul tau...
Si in timp ce astepti descoperi lumi...
Cum nu astepti nimic..o sa mai descoperi oarece galaxii si o sa le uiti cand iti vei gasi un scop pamantean,demn de o Domnisoara Carmen.
Asatzi ea a descoperit trei lucruri :
"E un lucru trist sa fii bun la asteptat."Imi plac copii mici doar cu varste intre sase si unsprezece ani.Fac pipi".

Niciun comentariu:

Vae Soli

"Pe urma nu va mai fi timp....Va fi si pentru mine lumea un fenomen intamplator..."